Norvégia és az első tények

2009.04.19. 15:12

Címkék: tények norvégia

Bár még csak az útitervünk kidolgozásának elején vagyunk, pár dolog, amiben az elmúlt hónap kutatása alapján nincs vita:

  • Norvégia gyönyörű ország
  • Sok az eső
  • Ezernyi vízesés található
  • Norvégia nagyon drága ország
  • Mindenki vagy volt már ott, vagy van legalább egy ismerőse, aki volt már. Ez azért érdekes, mert korábban egyetlen ismerősömről sem tudtam.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fjord.blog.hu/api/trackback/id/tr931273880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tva 2009.08.03. 11:40:12

Sok az esö...

Ez egy féligasság. Valahol mindig esik.
A déli országrészt a hegyek egy keleti és egy nyugati részre osztják és a hegyek vízválasztóként müködnek, azaz ha keleten esik akkor nyugaton szép az idö. Ez az elmélet ami 90%-ban a gyakorlat is.
Órára (nem napra) kész elörejelzést az yr.no lapon találtok.

Tibor
Drammen

Balage1551 · http://fjord.blog.hu 2009.08.03. 11:56:39

@tva: Köszönöm az infókat! Mindig hasznos egy ott élő tapasztalata.

Olvastam, hogy az ország alapvetően egy nyugati, óceáni éghajlattal és egy belső kontinentális éghajlattal rendelkező területre osztható. (No és persze az északi terület.)
Találtam klimatológiai adatokat, ami például Bergenre az átlagos augusztusi csapadékos napok számát 21-re teszi, ami elég sok, azonban azt mástól is hallottam, hogy nagyon gyorsan változik az időjárás és bár sok nap esik eső, azért a legtöbbször nem egész napos a csapadék. Bízunk benne! Mindenesetre nem félünk az esőtől, lesz esőkabátunk, vízhatlan cipőnk és kamáslink, a többi pedig nem számít!

A meteorológiai link pedig nagyon tetszik. Ki is fogom emelni egy második link-gyűjteményes bejegyzésbe.

Balage
süti beállítások módosítása