Őrület ennyi eső

2009.08.16. 19:15

Címkék: beszámoló

Ma reggel vigasztalhatatlanul szomorkás időre ébredtünk és mire felkeltünk a kezdetben csak szitáló csapadékot is felhőszakadásszerű eső váltotta fel. Ezért egyelőre elnapoltuk az indulást.

Mivel délután 1 körül sem állt el az eső és jelét sem adta, hogy ezen rossz szokásán változtatni akar, lassan összeszedelőzködtünk, abban a hiú reményben, hogy talán a hegy másik oldalán nem fog ennyire esni.

Ennek megfelelően nagy reményekkel gurultunk be a tegnap már megismert alagútba, de amint 10 perc múlva kigördültünk a másik oldalon reményünk azonnal szertefoszlott.

Így aztán egy bevásárlás erejéig adtunk még egy esélyt az égi vízvezeték-szerelőknek, de úgy tűnik, ott már hétvége van.

Ennek ellenére – s mivel jobb ötletünk sem akadt – az eredeti tervnek megfelelően nekivágtunk az Oddától északra fekvő fjord keleti oldalának. Kezdetben szerencsénk volt és picit gyengült az eső, így legalább látni lehetett a túlparton a 6-800 méter magasból alázúduló vízeséseket és a csúcson fehérlő gleccsernyelveket. Egészen a fjord északi szájáig mentünk, ahol az beletorkollik a Hardanger-fjordba. Itt rövid pihenőt tartottunk, egy kis szőlőt csipegetve, majd elindultunk vissza. Ekkor már majdnem a fjordig húzódtak le a felhők és az eső is nagyon rákezdett, így még a nézelődés élményétől is megfosztott minket az idő.

Oddából még megpróbáltuk megközelíteni az egyik közeli vízesést a nyugati oldalon, de sajnos azon a helyen pont alagút van, így azt sem sikerült megtekinteni. Egy kisebbet (értsd, kisebb vízhozamú, de azért magas és sebes) vízesést találtunk, itt viszont nem volt lehetőség leparkolni, így tovább mentünk.

Utunkat ismét Sundal felé vettük, át harmadszor is a gleccser alatti alagúton. Ideát semmi sem változott. Esik. Nagyon esik.

Bánatunkat egy tányér (zacskós) gyümölcslevesbe és egy hatalmas adag édes-savanyú mártásos jázmin rizsbe öltük.

A mai napon igazából egy dolog változott: hogyan esik az eső. Volt, hogy esett, akadt, mikor nagyon esett, végül olyan is nem egyszer előfordult, hogy cefettül, piszkosul, elképesztő mértékben ömlött az eső. Most is pont ezt teszi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fjord.blog.hu/api/trackback/id/tr11313418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása