Norvégia és a kempingek

2009.07.21. 08:52

Címkék: szállás kemping

Norvégiában láthatóan nagy kultusza van a kempingeknek, ami meglepő egy országban, ahol nyáron szinte minden nap esik és – bár földrajzi elhelyezkedéséhez képest enyhe, – melegnek nem éppen mondható nyárral rendelkezik.

Szinte mindenhol, ahol laknak, találunk kempinget is. A kempingek mindegyikében lehet sátrat állítani. Itt az ár több összetevőből áll: a sátor alapdíj 100 NOK körül mozog, a személydíj pedig 20-50 NOK/fő. Néhol az autóért külön kell fizetni. Ezeken felül a legtöbb kempingben vannak különböző méretű, kapacitású és felszereltségű faházak. A legegyszerűbb, 10 m2-es házak 2-3 főnek elegendőek, emeletes ágy van bennük, van hűtő és főzőlap, de nincs bevezetett víz. Ezek ára 200-350 NOK között mozog. Innen indulva a nagyobb, magasabb luxuskategóriájú (melegvíz, zuhany, külön hálószoba,stb.) faházak ára elszalad a csillagos égig: 350-500 NOK-nál kezdődnek, de a nagyobb, házak akár lehetnek 1000 NOK feletti áron.

Az alábbi linken referenciákat találunk a kempingekhez, de meg kell jegyeznem, hogy messze nem teljes sem darabszámra, sem információra az ábra. Vettünk egy térképet és azon sokkal több kemping van jelölve, így gyakran kiegészítettük a fenti oldalon található kempingek listáját.

Sokszor nincs a kemping weboldala belinkelve, ezért, ha találtunk egy szimpatikus kempinget és megvan a neve, érdemes külön is rákeresni.

A weboldalak sokszor csak norvégul beszélnek, de ez ne riasszon vissza, gyors nyelvtalpaló után már rutinosan fogunk elnavigálni bennük. (Segíthet a translate.google.com, de érdemes norvégról nem magyarra, hanem angolra fordítani.) Ne ijesszen meg, ha csak norvég az oldal, az emberek tudnak angolul, angolul megírt email-ünkre mindig kapunk választ. Igaz erre néha 3-4 napot kell várni.

Álljon itt egy gyorstalpaló kemping kereséshez (angolul/németül tudóknak természetes):

bilder

képek

kontakt (oss)

kapcsolat (velünk)

priser

árak

perr døgn

naponta

perr natt

per éjszaka

hytte(r)

faház(ak)

telt

sátor

høyeste

fő(szezon)

kokeplate

elektromos főzőlap

kjøleskåp

hűtőszekrény

kaldt/varmt vann

hideg/melegvíz

dusj

zuhany

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fjord.blog.hu/api/trackback/id/tr461277022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása