Biztosítás

2009.08.06. 11:22

Címkék: árak biztosítás

Bölcs ember nem indul el biztosítás nélkül sehová. A költsége elhanyagolható a teljes úthoz képest, de ha egyszer kell és nincs, akkor ezerszer fizetjük meg. (Tudom, egyszer már kellett igénybe vennünk, s véletlenül hozzánk küldték ki a számlát a biztosító helyett. Így most már tisztában vagyok vele, hogy akármennyit utazom külföldre az életem során, akármennyit fizetek ki biztosításra, az egyenlegem már örökre pozitív marad, még akkor is, ha soha nem kell már használni.)

Ettől függetlenül utánanéztem egy kicsit jobban a dolognak. Bár Norvégia nem tagja az EU-nak, minden EU állampolgárnak jár az orvosi ellátás. Ehhez szükség van persze egy EU-s „TB kártyára”. (Kék, bankkártya méretű igazolvány.) Tehát ezt érdemes kiváltani. Pár ezer forint és minimum egy évig érvényes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Bár van kártyánk, a poggyászaink értéke miatt mindig kötök rendes biztosítást is, méghozzá magas poggyászkár-biztosítással. Ez az extra biztosítás kerül kettőnknek a két hétre 19 ezer forintba. (Egyes biztosítóknál on-line meg lehet kötni, még sorban sem kell állni miatta.) Azonban, akinek nincs szüksége fejenként több százezer forintos poggyászbiztosításra, fele ennyiből megúszhatja.

Mint már írtam korábban, az általam fellelt összes autóbérlési lehetőség csak Inclusive volt, amely 5.000-8.000 NOK önrészt tartalmaz és nincs benne az üveg- vagy gumikár. Erre ad megoldást a insurrance4carhire biztosítása, ahol 49 angol fontért (jelenleg 15.200 Ft) 31 napos önrész biztosítást kapunk, ami tartalmazza az üveg- és gumikár biztosítását is, sőt az elvesztett slusszkulcs után is fizet. (Igaz, csak utólag, először ki kell fizetnünk az önrészt.)

Így végül, mindent (be)biztosítva a 34.100 forintból jön ki a biztosításunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fjord.blog.hu/api/trackback/id/tr901292281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyutok 2009.08.07. 10:41:33

Hahó utazók! Jól működik a rendszer! puszi anyutok

Gálos Feri 2009.08.08. 14:29:29

Ez egy próba megjegyzés.
süti beállítások módosítása